Наш дипломат разкри защо македонците не искат в Евросъюза

Ние признахме първи македонската държава, с което ги спасихме от отмъщението на Милошевич

Наш дипломат разкри защо македонците не искат в Евросъюза | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

В Република Северна Македония си умиват ръцете с нас, защото не искат да влязат в Европейския съюз, за да не се наруши личната далавера на техните политици. Съюзът не им трябва, за да могат да си правят каквото си искат. Тези констатации направи българският учен, писател и дипломатът проф. Кирил Топалов.

"Ние признахме първи македонската държава, с което ги спасихме от отмъщението на Милошевич. Той нямаше да им прости отделянето от Югославия, щеше да се случи същото като с Босна и Хърватия. Десетилетия наред е насаждано чувството, че "българите са наши врагове, а сърбите - наши приятели", посочи Топалов.

По думите му РСМ е доволна, че е в НАТО, защото се чувства защитена. "Излизането от Договора за добросъседство би значело да им отпадне последната пречка да спазват по-нормални взаимоотношения с България. Вече могат да правят каквото си искат и никога няма да впишат българите в Конституцията си. Македонците много добре знаят фактите, но съзнателно не ги приемат. Понякога разговаряме със стена, която не иска да чуе какво казваме", коментира проф. Топалов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай