Едно училище с пилотна програма "Киберзащитници"

Галина Дишкова: Има какво още да се направи в сферата на образованието

Едно училище с пилотна програма "Киберзащитници" | StandartNews.com

От март 2024 г. стартира пилотното училище - "Киберзащитници" в СУ "Христо Ботев" в гр. Септември. Това съобщи директорката на училището Галина Дишкова по време на втория международен форум "Заедно срещу кибертормоза на деца", който се проведе под патронажа на вицепремиера и външен министър Мария Габриел. Организатори бяха Българска академия за сигурност и медия "Стандарт".

ВИЖ ОЩЕ: Клипове срещу кибертормоза в градския транспорт

Темата киберсигурност е широко коментирана, но фактите доказват, че има още какво да се направи в сферата на образованието. Учениците прекарват немалка част от свободното си време в онлайн среда, което от една страна улеснява ежедневните им дейности и образователния процес, но от друга има ситуации, в които те трябва да вземат разумни решения, като как да се предпазят от опасностите в интернет. 

ВИЖ ОЩЕ: Софтуер на ФБР лови по четирима педофили в нета на седмица

Училищното ни ръководство организира обучение за педагогическите специалисти и за всички ученици от 4-ти до 8-ми клас. Според обратната връзка, дадена от учениците, те определят обучението като полезно, страхотно и важно, сподели Дишкова.

ВИЖ ОЩЕ: Епископ Арсений: Вероучението ще ни спаси от умствени изроди и морални чудовища

След обучението учениците споделят, че се чувстват по-сигурни, когато ползват дигиталните платформи. Учителите смятат, че подобно обучение трябва да бъде проведено и с родителите. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи