Клипове срещу кибертормоза в градския транспорт

Зам.-кмет иска ограничаване на телефоните в училище

Клипове срещу кибертормоза в градския транспорт | StandartNews.com

Клипове за превенция срещу кибертормоза над деца ще пусне Столична община в метрото и в градския транспорт.

ВИЖ ОЩЕ: Епископ Арсений: Вероучението ще ни спаси от умствени изроди и морални чудовища

ВИЖ ОЩЕ: Софтуер на ФБР лови по четирима педофили в нета на седмица

Градската среда е физическа, но преминава и във виртуална. Голям фокус в това да екипираме децата как да се държат в нея, каза зам.-кметът Иван Гойчев по време на втория международен форум „Заедно в борбата срещу кибертормоза над деца”, организиран от Българска академия за сигурност и медия „Стандарт”. Дискусията е под патронажа на вицепремиера и външен министър Мария Габриел.

ВИЖ ОЩЕ: Мюмюн Мюмюн: Форум в парламента за киберзащитата на деца

Клиповете ще бъдат предоставени от Българска академия за сигурност. Тя реализира програма „Кебирзащитници”, която да две години успя да спаси 70 000 деца в нета.

ВИЖ ОЩЕ: 4 огромни риска за децата в нета. Предупреждението

Столична община предлага да направим партньорски програми. Учениците прекарват много време в градския транспорт. Родителите им са с тях. Клиповете са добра възможност за обсъждане на проблема в семейството, каза Гойчев. Според него клиповете могат да се излъчват в музеи, библиотеки, паркове.

ВИЖ ОЩЕ: Славка Бозукова: Програма "Киберзащитници" спаси 70 000 деца в нета

Виртуалното пространство усилва ефекта на групата. Във физическото пространство групата е до 100 души, във виртуалното пространство – по 10. Трябва да научим децата как да се държат в големи групи, как да взаимодействат групи с групи, каза Гойчев.

Според него трябва да се ограничи ползването на телефоните в училище. В асансьора пише да не се ползва от деца под 7 години. На телефона не пише това, а той е доста по-опасен, заключи зам.-кметът.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай