4 огромни риска за децата в нета. Предупреждението

Драконовски наказания в европейските държави

4 огромни риска за децата в нета. Предупреждението | StandartNews.com

Един от най-големите проблеми за децата в целия свят е кибертормозът. Рисковете в онлайн пространството са много – засрамване, изнудване, наркотици, социално посегателство. Това съобщи председателят на Българска академия за сигурност Владимир Бронфенбренер по време на втория международен форум „Заедно срещу кимертормоза над деца”, организиран от Академията и медия „Стандарт” в София. Дискусията се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

ВИЖ ОЩЕ: Славка Бозукова: Програма "Киберзащитници" спаси 70 000 деца в нета

Рисковете, на които са изложени децата, са в 4 групи. В първата влизат т.нар. пасивни ползватели на детска порнография, които не нараняват учениците.

ВИЖ ОЩЕ: Киберзащитници! Нови мерки срещу тормоза на деца в нета

Втора категория риск е писменият чат с деца. Следващата група е обменът на снимки, четвъртата – най-опасната, е обмен на видеосъдържание и търсенето от възрастни на физически контакт с деца, обясни Бронфенбренер, който е експерт по киберсигурност.

Мнозина мислят, че първата категория не е опасна, защото в нея влизат хора, които потребяват, но не нараняват. Но това не е така, категоричен бе Бронфенбренер. И съобщи най-тревожната статистика: Почти 100% от децата, попаднали в първата категория, стигат до четвъртата.

Затова наказанията за престъпници от първата категория в повечето държави са много сериозни, съобщи Бронфенбренер.

Процентът за засегнатите деца в нега за целия ЕС е средно 52%. За първи път за България този процент е по-нисък - 51,9%.  Тази цел на програма „Киберзащитници” бе поставена до края на 2024 г., но я изпълнихме до края на 2023 г., каза Бронфенбренер.

Той съобщи опита на училище „Христо Ботев” в град Септември, което е постигнало изключително добри резултати в битката с кибертормоза.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи