Мюмюн Мюмюн: Форум в парламента за киберзащитата на деца

Всички трябва да положим усилия, допълни още той

Мюмюн Мюмюн: Форум в парламента за киберзащитата на деца | StandartNews.com

Дискусия в парламента за мерки срещу кибертормоза над деца с участието на юристи от всички парламентарни групи ще инициира народният представител от ДПС Мюмюн Мюмюн, зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Той разви идеята си по време на Втория международен форум “Заедно в борбата с кибертормоза на деца”, който ще се проведе на 27 февруари 2024 г. под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Организатори са Българска академия за сигурност и медия „Стандарт“, която е дългосрочен партньор на програма "Киберзащитници". 

Трябва да пренесем диалога за киберзащита в Народното събрание. С помощта на компетентни лица е нужно да се обсъди разрешаването на проблема. Готов съм да окажа пълно съдействие за прекратяването на това деяние, ангажира се Мюмюн. 

Доста съм притестен, кагато чувам процентите на статистиките за кибертормоз, но от друга страна всички институции и гражданско общество са ангажирани със разрешването на този проблем, каза Мюмюн. 

Ролята на родителите е от много голямо значение, а след това всички трябва да положим усилия. Не искам да се оправдавам с политическата обстановка в последните години, но тя си оказва значението, избягвайки важните теми, отбеляза Мюмюн.

Той съобщи, че миналата седмица е направена важна промяна в закона за МВР, засягаща битката срещу кибертормоза над деца. И тя е разширяване на понятието изнудване.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай