Брюксел с нови правила за шофьорите! Решават кога да влязат в сила

Днес текстът влиза на първо четене в Европарламента

Брюксел с нови правила за шофьорите! Решават кога да влязат в сила | StandartNews.com

Нови правила за шофьорите предлага Европейската комисия. Те включват по-строги наказания за младите водачи и задължителни медицински прегледи за тези над 70-годишна възраст, предава бТВ.

Всяка година 20 000 европейски граждани загиват по пътищата в Европейския съюз. Идеята на предложенията е да се намали смъртността.

Евродепутатите настояват до 2030 г. задължително да се въведе цифрова или електронна шофьорска книжка. Основни ограничения са предвидени за младите шофьори със стаж под две години. Предлага се книжките им да бъдат отнемани при резултат над 0,2 промила алкохол или наркотици в кръвта.

Другата идея е да се отнемат книжките на хора, хванати да шофират с превишена скорост или каращи автомобил, за който нямат разрешение.

Предлага се още да бъде въведено експертно медицинско мнение за физическото и менталното състояние на всички шофьори. В много държави прегледите са формални или изобщо не съществуват за възрастни лица. Идеята е шофьорите над 70-годишна възраст да минават през прегледи на всеки пет години, а личните лекари сами да подават информация дали за някой техен пациент има риск от шофиране.

Промените няма да влязат в сила незабавно. Днес текстът влиза на първо четене в Европарламента, но приемането му ще остане в ръцете на следващите евродепутати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Тодор
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи
Бай Хой
преди 1 месец

Жена ти не е попадала на истински мъж ,да беше те забравила до сега с тия фалшиви стимуланти

Откажи