Радост за много ученици! Минават на онлайн обучение

Една от причините учениците да преминат на онлайн обучение е те да могат спокойно да завършат първия срок

Радост за много ученици! Минават на онлайн обучение | StandartNews.com

От днес до 2 февруари учениците в Пловдив и областта ще учат онлайн. За този период се преустановяват също извънкласните  занимания. Причината е, че продължава да се увеличава броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания, като по данни на РЗИ най-много са болните в училищна възраст.

Една от причините учениците да преминат на онлайн обучение е те да могат спокойно да завършат първия срок, тъй като не на всички са оформени оценките, заяви началникът на Регионалното управление по образование Иванка Киркова след заседанието на областния щаб в петък. Още тогава беше създадена и организация в училищата, за да могат учителите, учениците да получат указания за онлайн обучението.

На 5 февруари, когато  децата ще са в междусрочна ваканция, щабът отново ще заседава, каза областният управител Илия Зюмбилев. "Следим обстановката и ако е необходимо, ще се вземат допълнителни мерки", посочи той.

В края на миналата седмица данните за Пловдивска област показват увеличение  на заболелите , подчерта  директорът на РЗИ д-р Сийка Димчева. 30% от изследваните проби в Национална референтна лаборатория са реагирали на грип тип А. Увеличава се е и натискът върху здравната система - както при общопрактикуващите лекари, така и в болниците: 

"Малко под 30% са свободните легла на територията на Пловдивска област. По отношение на структурите, които лекуват белодробни болести, детски болести, инфекциозни болести, т.е. структурите, където най-често пациенти с остри респираторни и грип биват хоспитализирани".

До 5 февруари са преустановени свижданията в болниците, женските и детските консултации, спрени са имунизациите. Засилен остава филтърът в детските градини и ясли, за да не допускат болни деца в тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 2 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/biox

Откажи