Щракнаха белезници на летящ шофьор

Мъжът развил високата скорост на Околовръстния път на столицата

Щракнаха белезници на  летящ шофьор | StandartNews.com

Щракнаха белезници на водач, шофирал с 260 км/ч в София. Мъжът развил високата скорост на Околовръстния път на столицата.

Това се случва само пет дни след като срещу „Мис Силикон“ беше повдигнато обвинение за същата хулиганска проява на пътя, съобщава bTV.

От профила на момчето зад волана – Николай Караасенов, става ясно, че той има четири фиша за липса на колан, за липса на шофьорска книжка в него или за превишена скорост на пътя. 

„Ако това наистина е Никола Караасенов, нека той да прояви смелост и следващият път, когато шофира с такава скорост, да си покаже и лицето. Няма защо да се притеснява. Той е безсмъртен. Шофира с 250-260 км/ч“, коментира поредната наглост на пътя Владимир Тодоров от Българката асоциация на пострадалите при катастрофа.

Той посочи също така, че няма да се умори да подава сигнали в прокуратурата, защото „дори да няма катастрофа, според НК това е хулиганска проява, извършена при управлението на МПС и се наказва с лишаване от свобода до три години“.

„При шофиране с тази скорост, ако се спука гума или някои реши да се престои, ще стане такава верижна катастрофа, че е възможно да има десетки загинали. Този младеж шофира с три пъти над допустимата скорост. Дори и да не се стигне до верижна катастрофа с много жертви, този човек няма да оцелее, ако се случи нещо непредвидено на пътя“, каза още Тодоров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ИВАН
преди 2 месеца

ТОЗИ НИКОЛАЙ НЕ Е ЛИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН А ОТ СЪСЕДНИТЕ СТРАНИ

Откажи