Голяма полицейска операция в бургаско! Ловят трафиканти мафиоти

Става въпрос за изключително активна организирана престъпна група

Голяма полицейска операция в бургаско! Ловят трафиканти мафиоти | StandartNews.com

Източник: МВР, архив

В рамките на операция в Бургас и региона към момента са задържани десет лица, които се занимават с организация и трафик на мигранти. Задържаните може би ще се увеличат, съобщи пред бТВ Антон Златанов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Операцията е под надзора на Окръжната прокуратура в Бургас. Днес се очаква съвместен брифинг с прокуратурата по темата, уточни Златанов.

По думите му това е изключително активна организирана престъпна група. Групата има ясно изразени йерархични нива – лидер, помощници, изпълнители. За последните четири месеца това е трета такава група на „Гранична полиция“, две групи разбиха ГДБОП, каза Златанов.

Мигрантският натиск е овладян към момента, това не означава, че е той е спрял – намалили сме го в пъти, коментира директорът на граничната полиция. "Лятото имахме 50 процента по-голям ръст от предното, ние сравняваме сезон със сезон. Летните месеци на миналата година са най-тежките за десет години назад, всеки ден имахме рекорден ръст, стигаше се до 1500 опита за преминаване на границата на денонощие“, допълни той.

Вследствие на всички мерки по оптимизация на работата ни в момента има рязък спад, есента и зимата са най-леките за десет години назад, това е основният показател за състоянието, в което се намираме. Това ни дава основание да кажем, че към сегашния момент мигрантският натиск е овладян, коментира Златанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vikos
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90 процента от хората са заразени с паразити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи