Извънредно заседание на Светия синод! Най-важните решения

Трябва да стане ясно и кога ще бъде денят на траур

Извънредно заседание на Светия синод! Най-важните решения | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Светият синод на Българската православна църква се събира днес на извънредно заседание след смъртта на патриарх Неофит. На него се очаква да бъде избран временен настоятел на Софийската митрополия до избора на нов духовен водач.

Трябва да стане ясно и кога ще бъде денят на траур, който ще бъде обявен в деня, определен за поклонение пред Негово светейшество. Погребението вероятно ще се извърши в Троянския манастир, но все още нищо не е съобщено официално.

Третият поред патриарх на България – Неофит - почина снощи на 78-годишна възраст от полиорганна недостатъчност. Тъжната вест обяви Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний. Според съобщението на Българската патриаршия Патриарх Неофит е издъхнал в 22 часа и 22 минути във Военно-медицинската академия. Той беше настанен във ВМА с белодробно заболяване края на ноември миналата година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Отиде си патриарх Неофит. България в траур

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи