Спират високоскоростни влакове. Причината

Новото разписание влиза в сила през декември

Спират високоскоростни влакове. Причината | StandartNews.com

Спират всекидневнитие високоскоростни влакове между Нидерландия и Швейцария, предаде Националната новинарска агенция на Нидерландия АНП.

Новото разписание, което влиза в сила през декември, вече не включва Интерсити Експрес (ICE) от Амстердам до Базел. Вместо това трябва да има всекидневен бърз влак до Мюнхен. Поради ремонтни дейности през лятото по маршрута в Южна Германия, последният директен ICE за Базел ще тръгне на 15 юли.

Спирането на връзката има значителна символична стойност, тъй като директни влакове до Швейцария е имало още през 20-те години на миналия век. Тогава не се е минавало през Германия, а през Белгия, Люксембург и Франция.

През последните години нидерландците можеха лесно да пътуват до Мюнхен чрез трансфер, но от нидерландските железници (NS) и "Дойче Бан" отбелязват, че търсенето за дестинацията се увеличава, затова са избрали да направят директна връзка от Мюнхен.

Новият влак ще се движи през Утрехт, Арнем, Манхайм и Щутгарт, наред с други градове. Тези, които искат да отидат в Базел, може да се прекачат в Манхайм.

Промените не засягат нощните влакове, които се движат от Нидерландия до Швейцария. Може да се вземе директен влак до Швейцария, който обаче тръгва вечерта и пристига на следващата сутрин. Възможно е тези нощни влакове също да бъдат засегнати от ремонтните дейности по релсите, планирани в Германия през лятото.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай