Северна Корея заличи "Арката на съединението"

Тежки думи към Южна Корея

Северна Корея заличи "Арката на съединението" | StandartNews.com

Тридесетметровият монумент „Арка на съединението" в Пхенян, символизиращ надеждата за помирение с Южна Корея, бе съборен по нареждане на Ким Чен Ун, съобщават световните медии, като се позовават на Ройтерс.

През миналата седмица лидерът на Северна Корея нарече южната си съседка, с която са в непрекъснато състояние на конфликт, "главен враг", а монумента - „петно в очите". Само седмица по-късно от спътникови снимки става ясно, че "Арката на съединението" вече не съществува.

През лятото на 2000 г. се състои първата официална среща на високо ниво между Северна и Южна Корея след разделението през 1945 г. Година по-ксно е издигната "Арката на съединението", извисяваща се над пътя, който води от Пхенян към граничния град Касон. Монументьт изобразяваше две момичета в национални корейски костюми, протегнали рьце едно към друго.

През лятото на 2000 г. се състоя първата официална среща на високо ниво между Северна и Южна Корея след разделението през 1945 г. Година по-късно е издигната "Арката на съединението", извисяваща се над пътя, който води от Пхенян към граничния град Касон. Монументьт изобразяваше две момичета в национални корейски костюми, протегнали ръце едно към друго.

Монументьт бе наричан още „Арката на трите Харти" в чест на декларациите, подписани от Северна и Южна Корея през 1972 г., в които се говори за трите условия за съединение между двете страни - то да стане без намесата на външни сили, да се осигури национално единство въреки различните идеологии и да стане мирно, без орьжие.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ОцелялОтСДС-Чумата
преди 3 месеца

Азиатска народна мъдрост гласи:"Там, където краваринът(ФАЩ) изпонасере, не се чисти, не,се пере". А краваринът непрекъснато и навред сере .Не остана местенце по Земята да не е насрано от световните терористи

Откажи