Обединеното кралство готви нова забрана

законопроект ще мине в парламента до общите избори

Обединеното кралство готви нова забрана | StandartNews.com

В Обединеното кралство вейповете за еднократна употреба ще бъдат забранени като част от плановете на правителството за справяне с нарастващия брой млади хора, които ги използват. 

Правителството ще въведе също мерки за предотвратяване на продажбата на вейпове на деца и следене на продажбите на непълнолетни.

Данни от благотворителната организация "Действие за пушенето и здравето", цитирани от BBC, сочат, че 7,6% от 11 до 17-годишните пушат вейпове редовно или от време на време, спрямо 4,1% през 2020 година.

Очаква се премиерът Риши Сунак да обяви забраната и да обясни плановете по време на посещение в училище днес. 

Вече е незаконно да се продава вейп на лице под 18 години, но правителството каза, че вейповете за еднократна употреба, често продавани в по-малки, по-цветни опаковки от тези за многократно пълнене, са "ключов двигател зад тревожното нарастване на потреблението сред младите хора".

Министърът на здравеопазването Виктория Аткинс каза, че е убедена, че новият законопроект ще мине в парламента до общите избори, които се очаква да бъдат тази година, и ще влезе в сила в началото на 2025 година. 

Миналата година правителството оповести забрана за продажба на цигари на всеки, роден след 1 януари 2009 година, като част от опита за създаване на "поколение без цигарен дим", предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ivory
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи