Новини от Америка! Казаха ни как България ще се отнася с Македония

Габриел Ескобар посочи, че няма да има вето, ако условията бъдат изпълнени

Новини от Америка! Казаха ни как България ще се отнася с Македония | StandartNews.com

Източник: Слободен печат

София няма да поставя нови условия за пълната интеграция на Северна Македония в Европейския съюз, договорените условия трябва да бъдат изпълнени, заяви специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар.

Ескобар каза пред "Гласът на Америка", че българските му колеги са го уверили, че нямат намерение да добавят повече условия за Северна Македония по пътя към ЕС. Те са подчертали, че България иска да се увери, че регионът ще върви напред по европейския път.

"Проведох разговори с моите български колеги и те ме увериха, че нямат намерение да поставят нови условия. Те биха искали да видят напредък по пътната карта, която вече е налице. И ние искаме да сме сигурни, че можем да работим с всички страни, за да се гарантира, че тези условия са изпълнени. Трябва да се базираме на факти и съществуващите задължения, за да гарантираме, че Северна Македония ще може да продължи напред в процеса на присъединяване", заяви американският пратеник.

Ескобар посочи, че няма да има вето, ако условията бъдат изпълнени.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
11 Коментара
Българка
преди 5 месеца

Хайде нема нужда да ни анализират янките!

Откажи
Ванчо Михайлов
преди 5 месеца

Та ние многократно им казваме същото - ако изпълняват ВСИЧКИ договорени условия (не само формално вписване на българите в конституцията им!) няма да има вето. Но тъпите им овчи кратуни не увират. Дано нашите управляващи дупедавци не клекнат само на първото и забравят останалите условия от Договора за добросъседство и подписаните, но не изпълнени досега протоколи!

Откажи
Камен
преди 5 месеца

Викаш , не могат да ни стъпят на малкия пръст? Нали осъзнаваш, че американската история датира от преди Христа?

Откажи
Асен
преди 5 месеца

Абе стига с тази Америка. Русофили и американофили, това са Българите. Не те ли е срам? Ти си Българин, какво си седнал да защитаваш сащ. Прояви малко себеуважение. Русофили и американофили, това има в България, за това България е на това положение. Америка била от преди Христа. Да бе, Америка е още от преди създаването на вселената. Що не ходиш да се скриеш някъде?

Откажи
omega_199
преди 5 месеца

При липса на държавническо поведение от страна на нашите политици, Ескобар и сие ще ни правят на маймуни, а ние ще псуваме. Както е било досега, уви...

Откажи
Бай Куню Бурмата
преди 5 месеца

Газов пистолет много лесно се преправя на боен.Трепем ги кат кучета и натък няма кой да угажда на краварски и гейропейски уродщини!

Откажи
Бай....
преди 5 месеца

Прав си! Трепи евангелистите където ги завариш !

Откажи
АК47
преди 5 месеца

ЖЕНСКИ.ПОЛОВИ.ОРГАНИ.ИМАМЕ.ЗА.УПРАВНИЦИ

Откажи
Kurti
преди 5 месеца

Ама я "посмали манго"!Янки,манки да го духат!Страна присвоила територията от индианците ще ни учат на морал и ще ни дават акъл!Гледайте си във вашата паница кравари!!

Откажи
Асен
преди 5 месеца

Ми те САЩовците вече и не крият намесата си във вътрешните работи на България. Даже и те са осъзнали геурилъка на България че не случайно сме стояли 5 срамни века под робство. То кой нормален ще седи 5века под робство. Така че и сащ са на ясно че на геурина всичко може да му правиш, той ще си мълчи.

Откажи
Зарко
преди 5 месеца

Плъха е американски слуга.

Откажи