Мистично откритие на Острова. Свързва се с "Титаник"

Много отломки и останки от кораби вече са достигали бреговете на Великобритания

Мистично откритие на Острова. Свързва се с "Титаник" | StandartNews.com

Източник: Дейвид Греъм Скот

Мистериозен пакет, изхвърлен на плаж във Великобритания, може да се окаже, че е от разбилия се кораб „Титаник“. Купчина мръсни, гумирани постелки, са били изхвърлени на брега в Шотландия.

През 1912 г. луксозният лайнер се удря в айберг по време на първото си пътуване и потъва край остров Нюфаундленд, на няколкостотин километра от бреговете на Канада.

От 2220 души, които превозва, 1514 загиват. Останалите успяват да се спасят с лодки и кораби.

Сега, докато е на разходка, шотландският режисьор на документални филми Дейвид Греъм Скот открива странния пакет и го снима.

Природозащитникът Стив Тревела от Корнуол смята, че частите в изхвърления на брега пакет са изработени от гутаперча - гумено, подобно на каучук вещество. Днес то се използва в стоматологията за лечение на коренови канали. В края на 19-и и началото на 20-и век обаче гутаперчата е използвана широко - както за промишлени цели, така и в домакинствата.

„Съществуващите бордови дневници показват, че на „Титаник“ е имало гутаперча. Не е невъзможно пакетът да е дошъл именно от този кораб“, смята Тревела.

Много отломки и останки от кораби вече са достигали бреговете на Великобритания от Нюфаундленд.

Досега има и няколко случая, в които на брега са изхвърлени отломки, за които е доказано, че са дошли от „Титаник“.

През 2021 г. съобщение в бутилка, за което се твърди, че е написано от 12-годишната Матилд Лефевр, е изхвърлено на бреговете на Канада. Момичето е пътувало в трета класа на кораба и е загинало при инцидента заедно с майка си и тримата си братя и сестри.

„Хвърлям тази бутилка в морето в средата на Атлантика. Ще пристигнем в Ню Йорк след няколко дни. Ако някой я намери, трябва да уведоми семейство Лефевр в Северна Франция“,  е съобщението в бележката, написана на 13 април, 1912 г.

Анализ показва, че тя е нистина толкова стара. Дали намереният сега пакет е от „Титаник“, ще установят оценките на експерти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи