Големи проблеми с погребението на Навални

Опелото на опозиционера и антикорупционен активист трябва да се състои в петък

Големи проблеми с погребението на Навални | StandartNews.com

Екипът на Алексей Навални заяви, че погребалните служби отказват да транспортират тялото му до църквата, където трябва да се състои погребението му. 

„Това е истински позор. Шофьорите на катафалки отказват да транспортират Алексей от моргата”, оплака се в Telegram Иван Жданов, един от близките сътрудници на починалия опозиционен лидер.

Опелото на опозиционера и антикорупционен активист трябва да се състои в петък, 1 март, от 14:00 ч. местно време в църква в югоизточната част на Москва. Това ще се случи в квартала, в който Алексей Навални живеел, когато бил на свобода. Два часа по-късно тялото му трябва да бъде погребано в близкото Борисовско гробище.

 По данни на специализираната неправителствена организация OVD-Info в дните след смъртта на Навални са арестувани близо 400 души за публично почитане на паметта му.

Руският опозиционер почина на 16 февруари в затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Емил
преди 1 месец

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи