Чехия и Словакия се хванаха за гушата заради Украйна

Планираше се среща на двете правителства в Чехия през пролетта, но изглежда тя няма да бъде проведена

Чехия и Словакия се хванаха за гушата заради Украйна | StandartNews.com

Източник: Кадър Чешка телевизия

Правителството на Чехия обяви, че няма да се среща със словашкото правителство през идните месеци, тъй като между Прага и Братислава има разногласия по отношение на помощта за Украйна, предаде Франс прес.

Чехия и Словакия, които членуват в ЕС и НАТО, започнаха да доставят хуманитарна и военна помощ на Украйна след нахлуването на руските сили през февруари 2022 г. Словакия обаче спря военната помощ за Киев, след като лидерът на партия "Посока-социална демокрация" Роберт Фицо става отново премиер през октомври миналата година.

През последните месеци Фицо направи изявления, които влошиха отношенията на страната му с Украйна, отбелязва АФП.

"Убедени сме, че засега не е нужно да има съвместни заседания на двете правителства", каза пред журналисти чешкият премиер Петър Фиала (на кадъра горе).

Планираше се среща на двете правителства в Чехия през пролетта, но изглежда тя няма да бъде проведена.

Последното общо заседание на двете правителства се състоя през април миналата година, докато премиер на Словакия още беше центристът Едуард Хегер.

"Не можем да крием, че има сериозни разминавания в мненията ни по някои ключови въпроси на външната политика", каза още Петър Фиала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
11 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи
лъчо
преди 1 месец

О значи в Европа е имало и умни политици нагло и престъпно е даването на оръжие на Украйна правилното беше да се накара Украйна да спазва минските споразумения да спре да убива руснаци дори и българи в Донбас и да решат проблемите с Русия по мирен път а не да влязат във войната в интерес на САЩ

Откажи
БАЙ БРАДЪР
преди 1 месец

То па все САЩ са криви...? А кой нападна пръв,суверенна държава,каквато е Украйна...? Не беше ли руския диктатор Путлер....? Аре бегай....

Откажи
Бай х...
преди 1 месец

То пък една суверенна държава -пълна с американски биолабаратории, с натовски база и на всичкото отгоре синът на байдън ръководи всичко! От както започна тази война няма ковид19, Путин ги излекува всичките болести. Президента на суверенната държава да си събере избягалите мъже в Европата и да си води войната, не само да реве и да иска оръжия. Помисли само колко пари си преразпределиха!?

Откажи
Божидар Божилов
преди 1 месец

Тъпак

Откажи
Раптър
преди 1 месец

Ако Щатите не бяха направили преврат в Украйна, и не бяха подготвили и въоръжили 300000 укронацистка армия за смазване на Донецк, Луганск и Крим/където "демократично" спряха водата на 3млн души, руснаците нямаше да се намесят.В момента Кравария воюва с цялата логистика и въоръжение на НАТО до "последния украинец " с Русия. И като гледам резултатите скоро трябва да записваш мешката идавикаш "слава Кокаина"

Откажи
Ребека
преди 1 месец

Кой и кога запали живи над 50 рускоговорящи в Одеса бе, пуберче? В две изречения 5 грешки! Учи!

Откажи
Гост3
преди 1 месец

А кой изби хиляди българи след 9 сеп.1944г,това че познаваш граматиката не заначе че си умна!

Откажи
С И С
преди 1 месец

Много си ТЪП......,,САШЕ"!

Откажи
Pepo
преди 1 месец

Чехословакия не могат да се разберат.Значи работата е много лоша

Откажи
Pepo
преди 1 месец

Чехословакия не могат да се разберат.Значи работата е много лоша

Откажи