Байдън направи голям гаф. Обърка Меркел с покойник

Това е втората подобна грешка на американския президент

Байдън направи голям гаф. Обърка Меркел с покойник | StandartNews.com

Източник: Ройтерс

Президентът на САЩ Джо Байдън направи голям гаф, като обърка името на  бившата германска канцлерка Ангела Меркел, с покойния канцлер Хелмут Кол, който почина през 2017 г., предаде Ройтерс. Това е втората подобна грешка на американския президент тази седмица. Преди дни той обърка името на френския президент Макрон с това на Митеран.

На прием в Ню Йорк за набиране на средства за предизборната му кампания 81-годишният Байдън обърка история, която е основна част от стандартната му предизборна реч и заяви, че на среща на високо равнище на Г-7 през 2021 г. е разговарял с Кол вместо с Меркел, която бе на власт по това време.

"Когато бях избран за президент, отидох на среща на Г-7 със седемте държавни глави от Европа и Великобритания. Седнах и казах: "Е, Америка се върна". И президентът на Франция ме погледна и попита: "Докога?". Никога не бях мислил за това по този начин", каза Байдън.

"След това Хелмут Кол от Германия ме погледна и каза: "Какво бихте казали, господин президент, ако утре сутрин отворите вестник "Лондон таймс" и научите, че 1000 души са разбили вратите на британския парламент и са убили хора на влизане", добави американският президент.

Белият дом към момента не е отговорил на запитване за коментар, отбелязва Ройтерс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
1 Коментара
Сончето
преди 2 месеца

Явно Байдън е много удобен на американската върхушка,за да го държат още на власт,макар,че цял свят знае за деменцията

Откажи