Двама играчи на косъм от смъртта

По чудо оцеляха по време на полет

Двама играчи на косъм от смъртта | StandartNews.com

На косъм от смъртта се разминаха двама играчи от Първа лига. Бранителят на “Лудогорец” Сонко Сундберг и стражът на “Локо” (Сф) Бабукар Гайе, които са част от националния отбор на Гамбия, по чудо оцеляха по време на полет от родината си до Кот д'Ивоар, където ще се проведе купата на африканските нации.

Минути след излитането кислородът в аероплана свършва. Футболистите и щабът започват да се задушават. Част от играчите дори припадат. Други пък изпадат в шок и вече мислят как повече няма да се видят с близките. Затова пилотът на самолета се принуждава да се върне към летището в Банджул за аварийно кацане. За щастие на всички, това се случва и няма пострадали.

По думи на селекционера на Гамбия Том Сейнтфиет, ако самолетът не е кацнал аварийно, всички на борда са щели да са мъртви.

“Почти получихме отравяне с въглероден окис. След девет минути пилотът реши да обърне самолета. Всички заспахме. Някои играчи трудно се събудиха. Още половин час и всички щяхме да сме мъртви”, каза наставникът на африканската страна.

В същото време пък клубният тим на Сундберг “Лудогорец” ще се раздели с Игор Пластун. Оферта към украинския бранител има, потвърди шефът в Разград Ангел Петричев.

“Слух е, че ЦСКА иска Пластун. Оферта от тях не съм видял”, коментира още Петричев.

Треньорът на разградчани пък Георги Дерменджиев разкри, че е провел много сериозен разговор с младия талант Доминик Янков.

“Трябва да оправи отношението си в тренировъчния процес”, каза треньорът на “Лудогорец”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай