Столичният общински съвет заседава извънредно! Ето причините

На последното заседание бяха избрани заместник-председатели на Съвета, както и състави на постоянните комисии

Столичният общински съвет заседава извънредно! Ето причините | StandartNews.com

По инициатива на председателя на Столичния общински (СОС) Цветомир Петров е свикано извънредно заседание на съвета днес от 10:00 часа. Дневният ред на извънредното заседание, публикуван на сайта на Столичната община, включва три точки.

На последното редовно заседание на Съвета, което се проведе на 22 февруари, общинските съветници решиха една от точките да отпадне и да бъде гласувана днес. Това е доклад, внесен от кмета на София Васил Терзиев относно участие на районните администрации в проекти по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“.

На заседанието днес се очаква съветниците да разгледат и доклад от зам.-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов по кандидатстване на Столичната община по програма „Околна среда“ за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина.

Третият доклад, вписан в дневния ред за обсъждане, е отново на зам.-кмета с направление "Европейски политики, международна дейност и туризъм" Никола Барбутов за това Столичната община да има възможност да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма „Техническа помощ“.

На последното заседание бяха избрани заместник-председатели на Съвета, както и състави на постоянните комисии. От общо 14 комисии в СОС ГЕРБ-СДС имат петима председатели, МК "БСП за България" - четирима, "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" имат двама председатели на комисии, от "Има такъв народ" - един, а председателството на две комисии се поема от двама независими общински съветници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи