Има ли скандал с общинските заплати в София? Проговори Ваня Григорова

В момента заплатата на общински съветник е 1300 лв., чисто получаваме 1080 лв., посочи тя

Има ли скандал с общинските заплати в София? Проговори Ваня Григорова | StandartNews.com

Няма да има драстично повишаване на заплатите на кмета на София и на столичните общинари, заяви в интервю за Нова телевизия общинският съветник от Местната коалиция „БСП за България” Ваня Григорова.

„В момента заплатата на общински съветник е 1300 лв., чисто получаваме 1080 лв. Това, което се случва в момента, не е толкова увеличение, а справедливо разпределение на средствата. Тези пари и до момента се дават за заплати в Общинския съвет. Част от средствата, които се заделят минават през заплащания на общински съветници в бордове, фондове. Тях вече няма да ги има”, поясни Григорова.

„Не е нормално до момента 10 години столичният кмет да получава 3000 лв. заплата, а градоначалници на много по-малки населени места да получават по 6000-7000 лв. Никога не бива да спестяваме от избори, демокрация, заплащане на нашите представители и на държавни служители. Това ни се връща през корупция”, твърди тя.

Според нея трябва да се инвестира в условия на труд и възнаграждения, особено в дефицитните професии, за да бъдат привлечени кадри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
опетков
преди 1 месец

Докато беше в профсъюза друга песен пееше. А не е зле сега да кажеш, че "работите" по 2-3 часа месечно в общините. Точно толкова са сесиите на общинския ви съвет.

Откажи