Окончателно! Стана ясно кой е най-вкусният сандвич на света

Турският дюнер "Томбик" покорява върха на новата кулинарна класация на сандвичите

Окончателно! Стана ясно кой е най-вкусният сандвич на света | StandartNews.com

Най-добрият сандвич в целия свят се приготвя в Турция, сочи класация на онлайн пътеводителя за традиционна храна "Тейст Атлас" (Taste Atlas), за която съобщава турската телевизия Хабертюрк.

Турският дюнер "Томбик" покорява върха на новата кулинарна класация на сандвичите, известни с уникалните си вкусове по целия свят. Основна съставка в този сандвич е месото, печено на въртящ се шиш, което се поставя в разрязано по дължина хлебче. Сандвичът с хрупкава коричка и мека сърцевина, в който често се поставят и други съставки - различни зеленчуци и сосове, получава 4,7 от общо пет звезди.

На второ място в класацията е ливанският сандвич "шауарма", а трети - виетнамският "бан ми". Четвъртото място е отделено за канадския сандвич с пушено месо от Монреал, а петата позиция отново е запазена за виетнамския "бан ми", но този път с добавка от месо, краставица, туршия от ряпа, морков и майонеза.

Следващите места в класацията остават за други апетитни предложения - мексиканските сандвичи "тортас" (шести в класацията), американският сандвич с рачешко (седми), аржентинският сандвич с говеждо месо (осми), италианският "моцарела ин кароца" (девети) и португалският "прего" (десети).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи