Талантите от музикалното училище откриха "Да! На българската храна"

Форумът на „Стандарт” събра най-големите в агробизнеса и властта

Талантите от музикалното училище откриха "Да! На българската храна" | StandartNews.com

Невероятните таланти от Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София откриха 17 Коледен форум на „Стандарт” от най-голямата кампания в подкрепа на агробизнеса у нас „Да! На българската храна”.

ВИЖ ОЩЕ: Форум на "Стандарт"! Власт и агробизнес с общ план за действия

24 деца от 3А с диригент Славил Димитров заредиха с Коледен дух представителите на законодателната, изпълнителната власт, бизнеса, научните среди и медиите.

ВИЖ ОЩЕ: Славка Бозукова: Нови агрополитики за преодоляване на демографската криза

Изплащането на помощите de minimis през декември, изпълнението на Меморандума между Министерски съвет, Министерство на земеделието и храните, Министерство на финансите и Инициативния комитет на протестиращите, Стратегическият план за земеделие, приоритетите на Министерството на земеделието и храните за следващата година  са само част от темите на 17-ия Коледен форум на „Стандарт” от кампанията „Да! На българската храна”.

Конференцията се провежда в зала „Витоша” на х-л „Маринела” в София.

„Стандарт” събра на една маса зам.-министъра на земеделието Александър Йоцев, зам-министъра на икономиката Ивайло Шотев, представители на изпълнителната, законодателната власт, бизнеса и академичните среди, за да потърсят общи решения на най-големите проблеми в сектора.

Във форума частват шефовете на БАБХ и фонд „Земеделие“, народните представители Ализан Яхова, Ертен Анисова, Росен Костурков, Георги Станков и Деян Дечев, както и евродепутатът Атидже Вели.

В дискусията се включиха Гълъбин Гълъбов, председател и изпълнителен член на УС на БАЕЗ, Владимир Иванов – председател на Държавна комисия по стоковите борси и тържищата, Васил Симов, председател на СД и главен изпълнителен директор на Софийска стокова борса, д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Национален борд по туризъм и Стоил Алипиев, председател на Комисия за защита на потребителите.

В зала „Витоша” се събраха ръководствата на всички браншови организации в агросектора, както и ректорите на няколко университета.

Кампанията „Да! На българската храна” ще раздаде и наградите в агросектора за 2023 година.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай