Най-екстремната екопътека, която ще ви остави без дъх

До с. Борино

Най-екстремната екопътека, която ще ви остави без дъх | StandartNews.com

Дяволската екопътеката не е стандартната лежерна екопътека, на която можете да отидете за лека разходка сред природата. Тя предлага стръмни участъци, тесни дървени мостчета, скрити водопади и чудни гледки.

Екопътеката се намира близо до река Читак дере, южно от село Борино в Родопите. Тя има два кръга – малък, който е най-често предпочитаният, и голям, който по-малко хора предпочитат, тъй като отнема доста време.

Идеята за изграждане на Дяволската пътека е породена от природния потенциал на левия приток на рБуйновска, изследван и проучван цели 8 години. Местността представя уникално единство от силно атрактивна природна композиция, съчетание от скални форми, водопади, водни каскади, ерозионни котли, скални венци и др.

Пътеката е доста обширна и предлага много интересни гледки. Тъй като в областта има още много забележителности, повечето хора предпочитат да направят малкия кръг и да се върнат обратно, за да имат време да посетят и други места.

Ако решите да направите целия кръг, трябва да си заделите поне 5-6 часа. Така ще можете да разгледате всички прекрасни гледки, които предлага пътеката – скритите водопади, дървените мостове, Буйновското ждрело и много видове животни.

За да посетите Дяволската пътека, трябва да стигнете до село Борино, което се намира на юг от град Девин. Там трябва да тръгнете по пътя, който отвежда извън селцето в посока юг. Той ще ви отведе до паркинга и входа на екопътеката.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай