Местността "Корабите", която е използвана за имитиране на фар

Намира се в Синеморец

Местността "Корабите", която е използвана за имитиране на фар | StandartNews.com

 Село Синеморец е сред най-предпочитаните дестинации на Българското Черноморие. Спускайки се по брега до скалите южно от пясъчната ивица ще попаднете в местността "Корабите". Скалите са остри и отвесни, а до тях се е сгушил заливът "Свети Яни".

Малко по-надолу е рибарският пристан. Етимологията на произхода на имената в района води до извода, че в древен Синеморец са вилнели пирати. Смята се, че в местността "Корабите" са палели огън на високите скали имитирайки фар и са примамвали търговските кораби да се разбият в скалите.

Скалната местност "Корабите" се намира в с.Синеморец, община Царево. Селото е разположено върху полуостров, южно от устието на Велека и на 5 км. на юг от Ахтопол.

Има два начина да достигнете до двете красиви скали, единият е по главната улица на гр.Синеморец в посока плаж Бутамята. Вървейки по улицата ще забележите отбивката в дясно за плажа и няколко хотела. Вие поемате пътеката в ляво.

Пътеката е тясна, но по нея стигате точно до корабите. Вторият начин е от лодкостоянките, заобикалят се и от дясно на тях ще видите тясна отъпкана пътека, която също води до Корабите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай