Летим от София до нови дестинации през лято 2024

Ryanair ще изпълнява редовни полети до популярния гръцкия остров Скиатос

Летим от София до нови дестинации през лято 2024 | StandartNews.com

СОФ Кънект, операторът на летище София, обявява старта на лятното разписание на столичния аеропорт, което влиза в сила от 31 март.

За първи път от летище София ще има директни полети до Рига. Авиокомпания Air Baltic ще започне да лети до столицата на Латвия на 2 май. Полетите са три пъти в седмицата – вторник, четвъртък и събота.

От 3 юни още една нова авиокомпания Norwegian Air International започва да лети от София. Тя ще изпълнява полети до столицата на Финландия – Хелзинки два пъти в седмицата – понеделник и петък.

От 1 юни до 28 септември Ryanair ще изпълнява редовни полети до популярния гръцкия остров Скиатос. Те ще бъдат всяка неделя. Редовните полети превозвачът ще изпълнява и до Бристол всяка сряда и неделя.

И това лято от летище София ще оперират голям брой чартърни полети до популярни дестинации като Анталия, Бодрум, Невшехир, Кайро, Хургада, Шарм ел Шейх , Катания, Олбия, Джерба, Санторини, Енфида и др. Интересно ново предложение е и турския курорт Газипаша.

През летните месеци тази година oт летище София ще има полети до 78 редовни и 28 чартърни дестинации, които ще се изпълняват от над 30 редовни и чартърни авиокомпании. Много от тях са планирали увеличение на броя на полетите от летище София до вече съществуващи дестинации.

СОФ Кънект продължава своята политика за привличане на нови авиокомпании и добавяне на честоти, както по съществуващи дестинации, така и по договарянето на нови маршрути. Това е резултат от целенасочените усилия на компанията за увеличаване на въздушната свързаност на българската столица като част от цялостната стратегия за развитие на летището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Магда
преди 1 месец

Защо не е в платените реклами ...

Откажи