Банкери с мощна подкрепа за влизането ни в еврозоната

Беше отчетен напредъкът на страната ни в подготовката за присъединяването

Банкери с мощна подкрепа за влизането ни в еврозоната | StandartNews.com

Източник: Министерство на финансите

Страната ни получи силна подкрепа за влизане в еврозоната на срещата вчера на министъра на финансите Асен Василев с председателя на Еврогрупата Паскал Донахо, председателя на Европейската централна банка (EЦБ) Кристин Лагард, заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис и европейския комисар по икономика Паоло Джентилони. Това стана по време на неформалния съвет на финансовите министри на Европейския съюз (ЕС) в Гент, Белгия.

В срещата участва и управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев.

По време на разговорите беше отчетен напредъкът на страната ни в подготовката за присъединяването. България е изпълнила три от четирите критерия, като остава само този за инфлацията. Прогнозите на ЕЦБ и на Европейската комисия показват, че ще изпълним критерия през 2024 г., което ще ни позволи да влезем в еврозоната през 2025 г.

Среща, посветена на бъдещето на еврозоната, беше организирана в Европейския парламент в Брюксел от евродепутата Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП). България работи усилено да изпълни изискванията за въвеждането на общоевропейската валута и очакваме да я приветстваме в еврозоната скоро, заяви еврокомисарят по финансовите услуги, финансовата стабилност и капиталовите пазари Марейд Макгинес. На срещата Паскал Донахю каза, че България е извършила мащабни реформи и има подкрепата по пътя й към въвеждането на общата валута. По неговите думи това е само въпрос на време.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
ЗА РЕФЕРЕНДУМ
преди 2 месеца

Не искам ЕВРОПЕДЕЛАИТЕ И ФАШИСТКАТА ИМ ДИГИТАЛНА ВАЛУТА!!! ВЗЕМЕТЕ СЕ ЗАИНТЕРЕСУВЯЙТЕ И ТОГАВА МИ ГОВОРЕТЕ ЗА РУСКИЯ АГРЕСОР НЕЩАСТНИЦИ МАНИПУЛАТИВНИ!

Откажи