Това ли е новият здравен министър след ротацията? Проговори депутат

Трябва да има лекарствени продукти за пациентите с онкологичните заболявания, но да не се търгува със здравето им

Това ли е новият здравен министър след ротацията? Проговори депутат | StandartNews.com

Източник: бТВ

Има желание да се намери регулация затова частните болници да правят обществени поръчки за лекарства, съобщи пред бТВ депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" и заместник-председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание Васил Пандов.

"Намерена е консенсусна формула за цената на лекарствените продукти за онкоболните хора. Механизмът е да се направи формула, която да се предложи от НЗОК, да залегне в наредба, която да елиминира нулевите цени, които притесняват индустрията и да елиминира крайностите в много висока цени и от останалите стойности да се направи среднопретеглена цена на лекарствените продукти за онкоболните", обясни Пандов.

Според него трябва да има лекарствени продукти за пациентите с онкологичните заболявания, но да не се търгува със здравето им.

Парламентарната група на ПП-ДБ се опитва да проведе политика по регулация в две посоки – частните болници да провеждат обществени поръчки и няма формула и регулация, която НЗОК заплаща за лекарствените продукти, каза той.

Васил Пандов коментира и накратко ротацията през март месец, като заяви, че е нямало много добра комуникация между Комисията по здравеопазване и здравният министър Христо Хинков. Именно Хинков обяви, че ще е един от министрите, които ще си тръгнат напролет при ротацията във властта. Причината - не усеща подкрепа на коалиционните партньори.

Пандов отрече да е кандидат за нов здравен министър след ротацията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи----- https://do.my/biox

Откажи