Кантарджиев с предупреждение за коклюша, каза рецептата

Магарешката кашлица е най-опасна за неваксинираните бебенца

Кантарджиев с предупреждение за коклюша, каза рецептата | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Бившият шеф на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев даде своето експертно мнение за настоящата ситуация с вирусните инфекции в България.

„Времето помогна тази година много. Случаите в София бяха сравнително малко и мина без епидемия. Трябва децата да са навън, а не в моловете. Влажността на въздуха е много ниска, а причинителите на вирусите се ограничават. Грипната епидемия си отива. В област Монтана е единственото леко увеличение“, каза той в интервю за Нова телевизия.

По отношение на заболеваемостта от коклюш Кантарджиев посочи, че ваксината е 5-годишна. Възможно било да стане пропуск между дозите и хората да се заразят. За щастие, допълни имунологът, при тях заболяването протичало леко, за разлика от при неваксинираните.

„Магарешката кашлица е най-опасна за неваксинираните бебенца”, подчерта специалистът. Той препоръча жените, които имат намерение да забременеят в скоро време, да се ваксинират против коклюш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи