Кабинетът отряза мераците за нови болници

Следващото правителство ще може да завърши процеса по утвърждаването на новата Национална здравна карта

Кабинетът отряза мераците за нови болници | StandartNews.com

Източник: БНТ

Министерският съвет предлага промени в Закона за лечебните заведения, които предвиждат забрана за разкриване на нови болници до утвърждаване на Националната здравна карта. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в началото на редовното заседание на кабинета.

На заседанието присъства и вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.

"В оставащите дни ще мобилизираме всички усилия на Министерския съвет да придвижим най-важните решения в полза на хората и на бизнеса. Здравеопазването е от ключовите области, които не трябва да падат жертва на политическата нестабилност", изтъкна Денков.

Премиерът в оставка отбеляза, че Националната здравна карта не е актуализирана от 6 години и в момента в някои области има ненужно висок брой болнични легла, а в други хората нямат достъп до адекватна медицинска грижа.

Според Денков следващото правителство ще може да завърши процеса по утвърждаването на новата Национална здравна карта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Проф. Яна Симова: За пореден път доказахме единство и добра съвместна работа между всички звена на болниците на Българския кардиологичен институт

Проф. Яна Симова: За пореден път доказахме единство и добра съвместна работа между всички звена на болниците на Българския кардиологичен институт

БКИ е уникален за страната в развитието на съвременна научна, учебна и лечебна дейност

Коментирай