Прокуратурата с нови разкрития за Живко Коцев и ОПГ в митниците

Бившият главен секретар на МВр искал да предаде подарения му скъп часовник

Прокуратурата с нови разкрития за Живко Коцев и ОПГ в митниците | StandartNews.com

Източник: бТВ

Бившият вече главен секретар на МВР Живко Коцев се е свързал с главния прокурор и е искал спешна среща с него. Трябва да бъде променено, че главният секретар иска среща с главния прокурор, който няма причина да откаже. Това обяви в интервю за бТВ ръководителката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова.

За тази среща ме повикаха да се кача горе за тази среща, в качеството си на компетентна прокуратура, относно бъдещото разследване, там беше и ръководителят на комисия Антон Славчев, добави Кирилова.

"В обаждането Живко Коцев е казал, че при него са дошли служители от новосъздадената комисия, очевидно има някакъв проблем и иска да разбере какво се случва с него. Сподели, че му се е обадило лице на име Стефан Димитров, но какво са си казали, не знам. Ще помогне да бъде разкрит този канал, който съществуват дълги години. След този разговор г-н Сарафов му каза да ни окаже съдействие. Това беше срещата", поясни прокурорката.

"Прокуратурата не взима отношение в това, тъй като ни е пределно ясно, че ние нямаме право да разкриваме самоличността на анонимен свидетел. В досъдебното производство имаме няколко такива. Разпитът, излязъл в прокуратурата, не потвърждава, че това е Живко Коцев. Самият той е поискал да е анонимен свидетел. И е искал да излезе в отпуска", каза Илиана Кирилова.

Тя добави, че обискът в дома на Живко Коцев и в кабинета му е бил проведен на 3 април вечерта. "Той самият каза, че иска да предаде този часовник, който му е подарен. От кого е той - нека да мине мярката и ще стане ясно. От негови приятели - така е казал той в разпита", посочи Кирилова.

"Ще установим дали те имат участие в този канал или не. Но се предполага, че когато заемаш такъв висок пост, би трябвало да имаш много повече информация от всеки един от системата - и от разследващи и всякакви други правоохранителни органи, дали едно лице се занимава с нерегламентирани дейности", разкри Илиана Кирилова.

Според нея версията, по която се работи и от прокурорите, и от разследващите, че всичко това е било организирано от Никола Николов, известен с прякора Паскал.

"Аз също си задавам въпроса защо въпросният Паскал никой не го разследва, търси, нищо. Чувам, че и на други е бил известен, които в момента смятат, че ние сме бухалка. Това ме кара да мисля, че този човек е имал чадър. Но дали е така, това са само мои мисли", каза Кирилова.

"Бившата директорка на агенция "Митници"... Ако имаме такива служби, то кога са получени сигналите?

Предишният директор на агенция "Митници" стана съветник на министър Василев. Е ли са били тогава факт тези сигнали или не? За какво става въпрос? Тя не може да създаде този канал за един месец и това е логично! Прави ми впечатление, че всичко веднага се свързва с политика. Прокуратурата, откакто съм в мандат, все е поставена в едно трагикомично положение - или преди, или след избори. Когато и да реагираме, ние сме бухалка. Не, ние не сме бухалка", категорична бе градската прокурорка на София Илиана Кирилова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
BhBp.bg
преди 2 седмици

Вижда се, че прикриващите чадъри са били широки, виссоки и дългогодишни. Не може такива чадъри да покарат за кратко време. Кой е в състояние да държи отворени толкова дълго такива чадъри!? Чадърената фабрика работи усрешно. Иначе нямаше за двама брутално убити на пътя ефективната присъда да е 2 години

Откажи