Вълнение в Демократична България, предупредиха за голяма опасност

Президентът няма намерение да помага България да има нормален бюджет навреме

Вълнение в Демократична България, предупредиха за голяма опасност | StandartNews.com

Източник: БНТ

Не се ли изяснят проблемите на високо управленско ниво между участниците в сглобката, най-вероятно ултимативното поведение на ГЕРБ ще продължи. Това означава, че можем да влезем в новата година без приет бюджет, предупреди в интервю за БНТ депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Георги Ганев.

Той подчерта, че между приемането на първо четене и окончателното приемане на бюджета могат да минат 2 седмици, ако се бърза. Нормално това отнема 5-6 седмици, поясни народният представител. Няма да е фатално да започнем 2024 без бюджет, но няма да е приятно за общините. Те не могат да приемат своя бюджет преди държавния, допълни Ганев.

Според него президентът няма намерение да помага България да има нормален бюджет навреме. Ако наложи вето е интересно какви ще са аргументите му за това. Той може да тупа топката дълго време, но ветото може да бъде преодоляно бързо.

По думите му в Бюджет 2024 са включени редица десни мерки. Планираното преразпределение през държавата намалява. Искаме ДДС да се върне на 20% за всички. Не се увеличава нито един данък, поясни депутатът.

Ганев посочи, че би било добре да не се планират приходите с прекалена самоувереност, че ще бъдат преизпълнени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай