Тъжна новина за ПП-ДБ. Политолозите им казаха истината

В политиката не е хубаво да излъчваш сила, смята Първан Симеонов

Тъжна новина за ПП-ДБ. Политолозите им казаха истината | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

„Ако сме регистрирали някаква промяна в нагласите на българите към вота, то тя е, че още повече не искат избори. Това бяха последните данни. Въпросът е кой е виновен, за да се стигне до изборите. ПП-ДБ до известна степен можеше да разглежда себе си като по-конструктивната страна. Но това беше до сряда миналата седмица. Оттогава тази конструктивност започна да прилича на молба." Коментара направи пред Нова телевизия социологът от "Галъп" и политически анализатор Първан Симеонов.

Според него това няма да се разчете добре от избирателите, защото част от хората гласуват за конструктивния, но други избират силния. Винаги има конформизъм. "В политиката не е хубаво да не излъчваш сила”, посочи Симеонов.

„Основен мобилизационен фактор за ПП-ДБ на последните парламентарни избори, а и не само на тях, беше много острата риторика спрямо ГЕРБ. Изборите са след малко повече от два месеца. Трудно ще им бъде да вземат такъв завой след това поведение на молби към ГЕРБ да се направи общ кабинет. Те до голяма степен ще загубят този инструмент за мобилизация”, посочи политологът от "Тренд" Димитър Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай