Тагарев разкри какъв ще бъде българският принос за Украйна

Обсъжда се как да се помогне по най-бързия начин да се укрепят отбранителните възможности на Украйна

Тагарев разкри какъв ще бъде българският принос за Украйна | StandartNews.com

Нашата политика е постоянно да анализираме заявките, които дава украинската страна, да видим с какво можем да помогнем и продължаваме да работим по този въпрос. Когато имаме решение, ще дадем публична информация. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред репортери на летище София след прибирането си от участие в Мюнхенската конференция по сигурността. Двамата с премиера Николай Денков дадоха кратък брифинг.

Първото решение за предоставяне на помощ за Украйна беше взето през лятото, но окончателното решение, което реално утвърди даването на тази помощ, беше взето на 8 декември, припомни министърът на отбраната. След 8 декември започнахме да работим за осъществяване на тази операция, тя е в ход. Ще ви информираме, когато приключи операцията, каза Тодор Тагарев.

В Европа и в САЩ основно се обсъжда как да се помогне по най-бързия начин да се укрепят отбранителните възможности на Украйна, каза и премиерът акад. Николай Денков пред журналисти след завръщането си от Мюнхенската конференция по сигурността.

Премиерът Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел и министърът на отбраната Тодор Тагарев участваха във форума, който се проведе от 16 до 18 февруари. В рамките на конференцията Николай Денков проведе редица разговори, сред които с нидерландския премиер Марк Рюте, с премиера на Белгия Александер де Кро, с члена на германския Бундестаг Йохан Вадефулм, с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Тед Дойч, с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
onlyblack
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея---- https://do.my/bluestone

Откажи