Шефът на софийските социалисти поряза ръководството на БСП

Иван Таков изтъкна, че не се ръководят от думите на лидера на партията, а от колективните органи

Шефът на софийските социалисти поряза ръководството на БСП | StandartNews.com

Източник: България он ер

БСП ще прави конференции и избори в София. Причината е подкрепата на общинската организация за временния председател на Столичния общински съвет Цветомир Петров.

"Не сме направили престъпление. Решението на Градския съвет казва, че общинските съветници от БСП не трябва да подписват коалиционно споразумение с групите на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС и да намерят вариант да подкрепят кандидат след широк консенсус в СОС. Няма решение на Националния съвет, не сме виждали такова. Не са наказали никого, защото няма решение на Националния съвет. Нямаше заседание, защото нямаше кворум. Това са нелегитимни решения и не трябва да има избори. Това решение ще засегне хиляди социалисти в столицата", заяви лидерът на БСП-София Иван Таков пред телевизия България он ер.

Всичко си струваше и отново щях да направя същото, както и моите колеги. Показахме, че БСП може по друг начин да се развива, явно това не се хареса на някои хора. Резултатът от избори 2 в 1 ще е повече от лош - драматичен, настоя той.

По думите му, ако целта е саботаж на европейските избори, трябва да излязат и да го кажат.

"От "Позитано" 20 са направили хвърковата чета, която трябва да прави събранията по районите. Може да се сетите какви конфликти ще настъпят. Опитват служебно да овладеят градската организация - последен бастион на свободното слово. Започвам да се съмнявам да не би да се търси трети противоуставен мандат за Нинова", каза още Таков.

"Депутатите ходят по студиата и се занимават със СОС. Говорят, че сме гласували заедно с ГЕРБ. Ние изкарахме ГЕРБ от властта в София. Ако искахме да правим договорки с ГЕРБ, щяхме да направим това, което искаха Нинова и Свиленски - да пуснем Свиленски за кандидат за кмет. В 24 МИР докара БСП до 4-цифрен резултат, щеше да остане на пето място и кандидатът на ГЕРБ да отиде на балотаж", аргументира се гостът.

Лидерът на социалистите в София изтъкна, че не се ръководят от думите на лидера на партията, а от колективните органи. "Те преценяват и взимат решения, други погазват Устава", отбеляза Таков.

"Основната фигура в Столична община е кметът, нашият кандидат победи този на ГЕРБ. Останахме на по-малко от 1%, затова оспорваме и ще видим как ще се произнесе съдът", посочи още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
vin
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи