Съветници от ГЕРБ засипаха Бонев с обвинения

Георги Георгиев пита дали Ваня Григорова е екстремистка

Съветници от ГЕРБ засипаха Бонев с обвинения | StandartNews.com

Източник: Фейсбук

Общинските съветници от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) - Георги Георгиев, Антон Хекимян и Мирослав Боршош дадоха брифинг, където съобщиха, че няма да подкрепят кандидата на ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев за председател на Съвета, съобщава News.bg.

Вчерашният ден бе изгубен за работата на СОС, провело се едно гласуване с предварително известен край, посочи Георги Георгиев, който е и бивш председател на Съвета.

На основна атака в брифинга в централата на ГЕРБ беше подложена именно номинацията на ПП-ДБ-СС Борисов Бонев. В негови изказвания от ГЕРБ чули, че той търси подкрепа за председателското място в СОС от БСП и "Възраждане". Това поведение е неприемливо и несериозно и може би предварително подготвена сглобка, изтъкна той, като даде пример, че такава общинска сглобка имало вече във Варна.

"Едни объркани хора се опитват да намерят решение, което не знаят какво е", оцени Георги Георгиев, който настоя лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, които са депутати, да кажат оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с "Възраждане" в Столичния общински съвет.

Георги Георгиев запита задочно Борис Бонев дали все още смята Ваня Григорова и БСП за екстремисти и в деня след местните избори, и днес 14 ноември.

Антон Хекимян, който бе номинацията на ГЕРБ за кмет на София, също смята, че през последните няколко часа се развива поредното политическо лицемерие в СОС. Днес молят Ваня Григорова, която определиха като "руския президент Владимир Путин на прага на София", за политическа подкрепа в Общинския съвет, възмутен е Хекимян от изявленията на Борис Бонев.

"Къде е кметът на София в този момент? Къде е Васил Терзиев? Той трябва да даде отговор на въпроса упълномощен ли е Борис Бонев да търси подкрепа от БСП и "Възраждане", настоя Антон Хекимян.

"Ние постове и разговори с вас не искаме. Ние не искаме да имаме разговори с вас по темата за София", обърна се пак задочно към ПП-ДБ Хекимян.

Мирослав Боршош призова "софиянците да си лягат". Събудихме десните хора, избрахме Васил Терзиев за кмет на София и сега всички, които избраха Терзиев, получават Ваня Григорова, посочи Боршош.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай