Политолог видя кои са приоритетите на кабинета "Главчев"

Конфронтацията ще бъде в съдебната реформа и финансовата политика

Политолог видя кои са приоритетите на кабинета "Главчев" | StandartNews.com

Източник: БНТ

Ясно е, че в кабинета "Главчев" се търси приемственост и продължаване на работата в три насоки - еврозоната, Шенген и реформите в сектор "Образование", "Транспорт" и др. Това обяви пред БНТ политологът проф. Румяна Коларова.

Според нея конфронтацията ще бъде в съдебната реформа и финансовата политика. Истината е, че след предсрочните парламентарни избори кабинетът "Главчев" подготвя отправната точка за съставяне на ново, редовно правителство.

Коларова смята, че "Продължаваме промяната-Демократична България" е трябвало да направят отстъпки, за да има редовно правителство, но не са ги направили.

Сега тепърва ще има конфронтация между главния секретар на МВР и служебният вътрешен министър за това кой ще отговаря за предсрочните парламентарни избори. Ако продължава да се поставя под въпрос честността на изборите, е добре да се потърси друг министър на вътрешните работи, посочи Коларова.

Политологът Любомир Стефанов добави, че служебният кабинет "Главчев" отново е в хипотезата - "ти на чии хора си". Защо трябваше да се угажда всекиму, запита Стефанов. Той е доволен, че ще има нови предсрочни парламентарни избори, защото хората напоследък забравили какво е отново да избират. Стефанов не очаква Главчев да прави промени в служебния кабинет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай