Политолог разкри плановете на партиите за предсрочните избори

През последните 9 месеца имаше приятелски огън от популярни хора в обществото и политиката

Политолог разкри плановете на партиите за предсрочните избори | StandartNews.com

Източник: бТВ

"Продължаваме промяната-Демократична България" ще се опитат да върнат реториката по линията анти-ДПС в кампанията за предстоящите предсрочни избори. Но след съществуването на сглобката ще е трудно да се използва наратива, че ПП-ДБ няма да допуснат ГЕРБ и ДПС във властта. Този анализ направи пред бТВ политологът от агенция "Тренд" Димитър Ганев.

Вижда се, че ГЕРБ се отделя на дистанция, която е трудно преодолима. Следва един отбор от три формации - ПП-ДБ, "Възраждане" и ДПС, които изглеждат на близки проценти един от друг. До края на кампанията трудно ще може да се каже кой ще завърши на второ, трето и четвърто място, разкри Ганев по повод изследвания на общественото мнение, които агенцията му подготвя.

Според него пети ще са БСП, а може да има и изненада на изборите - формация около Ваня Григорова.

Свидетели сме на политическо противопоставяне. България не се е отдалечила от тежкия сблъсък от 2021 година. Това че за 9 месеца първите две големи формации успяха да се обединят за конституционни промени, не значи че са се разбрали, коментира от своя страна Добромир Живков, социолог от "Маркет Линкс".

Изгубихме 4 години. Цената ще бъде платена. Цената я плащаме и с ниска избирателна активност. Въпреки, че сега изборите ще са 2 в 1, аз не мисля че избирателната активност ще е кой знае колко по-голяма, добави Димитър Ганев.

През последните 9 месеца имаше приятелски огън от популярни хора в обществото и политиката, че това е безпринципна коалиция. Цената, която сега ще се плати, няма да е малка, каза още той.

Борисов успя да отслаби ПП-ДБ, за да може да има контрол над новите коалиционни преговори, посочи Живков.

Бившият премиер Кирил Петков да излезе и да каже кои са анализаторите, които са му искали пари преди време, каза Ганев по повод изказване на бившия премиер от петък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай