Политолог произнесе най-тежката присъда за партиите у нас

Хората вече се отнасят към политическите партии не просто скептично, а започва да се усеща омраза

Политолог произнесе най-тежката присъда за партиите у нас | StandartNews.com

Източник: Нов български университет

Гражданите не просто са се уморили от безкрайната поредица безрезултатни предсрочни избори, но партиите губят и последните остатъци от своя престиж. Тази констатация направи в интервю за БНР политологът и преподавател в НБУ проф. Антоний Тодоров.

Хората вече се отнасят към политическите партии не просто скептично, а започва да се усеща омраза, смята той.

Нямаме опит в един и същи ден да имаме европейски и национални избори. Ще пострадат европейските избори, които имат характера на второстепенни, коментира още Тодоров по повод вероятността вотът през юни да е 2 в 1.

"Вътрешната политика ще надделее. Европейската ще бъде оставена настрана, ще бъде забравена", посочи той.

Според него няма да му е лесно на служебния премиер. Хубаво е да се има предвид, че от всички посочени за позицията единствено той се е съгласил да заеме този пост, посочи Антоний Тодоров във връзка с конституционните промени, които ограничиха кръга от лица, от които президентът избира служебен министър-председател.

"И двама да са, това е доста рисковано. Трябва да се помисли по въпроса. Набързо направената промяна създаде такъв проблем", смята политологът.

"Аз лично се съмнявам, че има собствена домова книга. Той има своята история, свързана с ГЕРБ", каза той за Димитър Главчев. По думите му, сред министрите ще има такива, посочени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов или най-малкото фигури, за които той не се е възпротивил.

ДПС мълчат за Главчев, "защото това вероятно ги устройва, те по-скоро са доволни", допълни Тодоров. Според него при представянето на кандидатите за министри "ще има бурни дебати и тогава ще се намеси ДПС".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай