Пеевски разкри кой бута България в безвремието (ОБНОВЕНА)

Приятел съм и на Борисов, и на Петков, но най-вече на България, каза лидерът на ДПС

Пеевски разкри кой бута България в безвремието (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Не мога да разбера всички тези обяснения, които валят. На кого сме по-големи приятели? И на двамата съм приятел, но най-вече на България. Това каза председателят на ДПС Делян Пеевски.

Припомняме, че малко по-рано Бойко Борисов заяви: "Лъжите и спекулациите трябва да спрат. Не съм адвокат на ДПС и няма да коментирам дружбата им с ПП-ДБ. Дружбата на ПП-ДБ с ДПС е много по-голяма отколкото нашата, защото ние с ДПС воюваме в смесените райони."

"Ние го казахме, че трябва да направим правителство. Аз не мога да разбера всички тези обяснения, които валят и размяна на кой сме по-приятели. Отдавна казах и на двамата съм приятел, но приятел съм на България и затова всичко се е случвало и съм работил с тях", каза още Делян Пеевски.

Той посочи, че не може да разбере точно какво говори Христо Иванов. "При условие, че текстът лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Ние нямахме никаква претенция към него. Благодаря на моя приятел Кирил, че го потвърди", допълни Пеевски.

"ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да направят правителство. Не мога да разбера всички обяснения, които валят, както и размяната на кого сме по-добри приятели. Приятел съм и на Петков, и на Борисов, но най-вече съм приятел на България. Нямаме претенции към споразумението, ДПС не е било тема в него. Двете точки за службите и следствената тайна са били обект на спор. Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС - с генерал Атанасов и с кандидатура на съветника на Денков - Веселин Марков, на която Петков се противопостави след като беше съгласен първоначално. За нас няма нужда от смени в службите, много добре са структурирани и имат доверие на западните ни партньори. Желанието да се овладяват политически не го разбирам. Там има само едно политическо назначение - на Петър Петров от ПП-ДБ", заяви той.

Пеевски заяви, че съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов искал избори, защото "не му се случвали нещата с промените с главния прокурор, шефа на Административния съд, шефа на КОНПИ". Според председателя на ДПС Иванов имал за цел овладяване на тези позиции в полза на олигархията.

По думите му е абсурдно да се изнася следствена тайна по дело. "Имам впечатлението, че от ПП-ДБ не разбират от тези неща, за Конституцията трябваше да им се помага. Номерът с врага ДПС няма да мине, ако олигархията иска да превземе съдебната власт, ние с всички демократични средства ще го предотвратим. ПП-ДБ и ние не можем да работим с "Възраждане". Хората на ДПС не са втора класа, когато искат нашата подкрепа, ще искаме да се знае", отбеляза Пеевски.

Ако искат да се съединяват, да си прощават, това са си техни детски работи. Като наблюдавам какво изговориха, нищо старо не е забравено. Всичко това го прави Христо Иванов, който иска избори. Знаете, че резултатите им падат", обясни председателят на ДПС. 

Той вижда, че не може да овладее съдебната власт, след ходене нагоре-надолу по странни кабинети. Трябва да си кажем - човекът, който хвърля България в безвремие, е Христо Иванов. Кирил Петков, Асен Василев и Наско трябва да му кажат "Христо, седни си на столчето и не бутай България в безвремие", завърши той.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай