Нинова предизвика трус! Поиска сметка от министър-председателя

БСП алармира, че искат да ни въвлекат във войната в Украйна

Нинова предизвика трус! Поиска сметка от министър-председателя | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

БСП поиска изслушване на премиера Николай Денков в парламента още утре. От левицата настояват министър-председателят да разясни думите си в Киев за сключване на двустранното споразумение за сигурност с Украйна и дали това предполага готовността на България да предостави войска.

От партията призоваха останалите опозиционни формации да се противопоставят на евентуално решение за изпращане на военни в Украйна, тъй като според БСП това значи пряко въвличане на страната ни във война.

"Освен че внесохме днес изслушване на Денков спешно, искаме да знаем защо прави тези изявления, от името на кой орган е упълномощен да прави такива изявления, какво има предвид. Призоваваме и всички други опозиционни парламентарни сили категорично да се противопоставим на това, и българските граждани призовавам. Категоричен отпор на каквото и да е, дори евентуално решение за предоставяне на войници, жива сила, български войници в Украйна. За нас това означава въвличане пряко на България във война", каза пред медии председателят на БСП Корнелия Нинова.

При посещението си в Киев вчера премиерът Николай Денков заяви, че ще бъде обсъдено и решено дали България ще подпише двустранно споразумение за сигурност с Украйна. Това ще изисква и решение на Народното събрание, каза още Денков. Помощта за Украйна е помощ за Европа и България, заяви той.

Френският президент Еманюел Макрон заяви вчера, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап "няма консенсус" за подобно решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пенчо Мистрията
преди 1 месец

Циркаджийка!

Откажи
Стоян
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи