Мария Габриел влезе при Радев, обяви приоритет за ротацията (ВИДЕО)

За ГЕРБ-СДС е важно диалогът да открои общите неща, но и да се изясни как се преодоляват различията

Стартира конституционната процедура по съставяне на ново правителство. Преди връчването на първия проучвателен мандат президентът Румен Радев провежда консултации с шестте партии, представени в 49-ото Народно събрание.

ВИЖ ОЩЕ: Габриел пред медиите: Преговорите продължават, имаме различия

Първата консултация е с представителите на ГЕРБ-СДС - Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

ВИЖ ОЩЕ: Денков се обърна към Радев. Посочи големия проблем /ОБНОВЕНА, ВИДЕО/

„Конституционният законодател е предвидил консултациите, за да се подпомогне съставянето на правителство, да се изяснят въпроси и да станат ясни началните позиции. Важен въпрос е около сложните отношения между политическите сили. Готови ли сте за връчването на мандата, или имате нужда от още време“, попита президентът Румен Радев пратеничките на ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС при Радев! Разкри ролята си за стабилността (ВИДЕО)

"Публичната комуникация между партиите в коалицията сякаш съживи призрака на предсрочните парламентарни избори. Проблемите в МС бяха предварително планирани още преди 9 месеца. Въпреки наличието на силно сплотяващи фактори в коалицията и внушителната парламентарна подкрепа за управлението, която често надминаваше дори две трети от народните представители, конституционният законодател е предвидил настоящите консултации, за да подпомогне процеса на съставяне на правителство", каза президентът.

„За мен е важно да има диалог. За нас е важно да не губим поглед от интереса на страната. Стабилността трябва да стъпи на принципи и ценности. За ГЕРБ-СДС е важно диалогът да открои общите неща, но и да се изясни как се преодоляват различията“, посочи вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

В 11:30 часа при държавния глава ще влязат от „Продължаваме промяната-Демократична България“, а следобед и ДПС. Във вторник разговорите продължават с партиите в опозиция.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Илия
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи
Александър
преди 1 месец

Герб много смешно, не ма тези изпечени крадци да докосват регулаторните. Никакви преговори , в затвора .

Откажи
Демо
преди 1 месец

Прав си

Откажи