Борисов с признание за преговорите, каза защо са се провалили

Заяви, че се е срещнал лично с лидерите Асен Василев и Атанас Атанасов в четвъртък и петък

Борисов с признание за преговорите, каза защо са се провалили | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Бойко Борисов много искал да има правителство, но усилията на ГЕРБ се оказали напразни, стана ясно от негово изявление в кулоарите на Народното събрание.

Затова той избрал преговорен екип, който близо 20 дни водил разговори по всички теми. "През това време чувахме какви ли не обиди, правеха се какви ли не кръгли маси с цел да ни сплашат, само че не се плаша така лесно, както си мислят. Това, че съм диалогичен, отстъпчив и винаги слагам държавата пред партията го направих и сега", каза Борисов.

"Аз се срещнах с лидерите на ПП - Асен Василев, и на ДБ - Атанас Атанасов, лично. В четвъртък и в петък, бих казал в моя кабинет, но той е на парламента, така че няма значение къде сме се срещнали", разказа експремиерът.

"Вече в нашата парламентарна група и партия категорично никой не желаеше да разговаря с тях. Никой. Защото през всичките тези преговори те са се наслушали на обиди", коментира още той.

"В петък бях получил есемес от г-н Василев все пак да се срещнем и да направим правителство. Благодаря му, че се отзова веднага, след като се обадих", каза още Борисов. На срещата му предложил да остане в кабинета и че е най-важния човек в правителството, а цялата парламентарна група на ПП-ДБ да се извини на Мария Габриел за думите му, че е красивото лице на мафията.

"След това собственоръчно зачертах Христо Гаджев и  написах Тагарев така, както ме помоли Иван Костов, заради Атлантическия съвет. Собственоръчно задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев, така както искаха. И собственоръчно този министър, който ги изобличаваше, дали е вярно, или не - не знам, за стотици милиони поръчки, за да не дразни, казах да остане“, добави Борисов.

За тези, които казват, че не е имало лидерски срещи Бойко Борисов заяви, че се е срещнал лично с лидерите Асен Василев и Атанас Атанасов в четвъртък и петък.

Той заяви, че иска да разясни няколко спекулации. "Малко ретроспекция - от първия ден съм казал тактиката на колегите от ПП–ДБ - и за външния министър, за червените линии и един официален разговор, който са водили преди няколко месеца в тяхното ръководство. Много исках да има правителство. Затова избрахме преговорен екип. Слагам една скоба - от мен сте чували за работни лидерски срещи - да, такива говорилни лидерски - не. Защото те идват шест души, които са Ники, Асен и Кирил - едно, после идват други 6 очи, 8, 10, 12 очи и аз трябва да изслушам исканията на всеки един от тях. Един иска кабинета, друг иска прокурора, третият иска регулаторите, четвъртият иска парламента, петият иска всичко. И трябва да участвам в едно надговаряне", разказа Борисов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай