Кой ще е премиерът на ГЕРБ след ротацията? Версията на ПП-ДБ

Всичко друго приемам за коледни закачки, каза Надежда Йорданова

Кой ще е премиерът на ГЕРБ след ротацията? Версията на ПП-ДБ | StandartNews.com

Ротационният премиер през март ще е Мария Габриел и друг вариант не е обсъждан, заяви пред Нова телевизия депутатката от ПП-ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова.

Всичко друго приемам за коледни закачки, каза още тя по повод думите на Радомир Чолаков, че министър-председател трябва да бъде Бойко Борисов, а вицепремиер трябва да бъде Асен Василев или Кирил Петков и ако трябва да има по-широка база на управлението, вицепремиер трябва да бъде Делян Пеевски.

Мога да откроя четири важни промени в конституцията. На първо място - истински независим съд, ефективна и отчетна прокуратура, по-голям достъп до конституционно правосъдие на обикновените граждани и гарантирането на действащ парламент при предсрочни избори, каза още Йорданова.

Имаше спор дали президентът трябва да бъде изваден от процедурата за назначаване председателите на ВАС, ВКС и главния прокурор. Имаше критики в тази посока, но моето усещане е, че ще има консенсус и да се запази сегашното положение, обясни още тя.

Новият главен прокурор ще има далеч по-малко функции и няма да бъде началник на всички прокурори, което е изключително важно. Наличието на по-голяма обществена квота означава по-голям обществен контрол, каза още тя. Обществената квота пък ще се предлага от парламента, но те щели да бъдат професионалисти, а не политически обвързани. Ще продължа да настоявам това да не се случва като котки в чувал, т.е. ти имаш една бройка и трябва да я подкрепим, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ness
преди 2 месеца

Искате ли нови усещания в СЕКС?! независимо от възрастта: желязна ерекция цяла нощ, няма да свършите бързо: орален, aналeн и вагинален секс колкото искате, увеличена издръжливост до 10 ПЪТИ по-дълго, ярки оргазми и за двамата, по-добър вкус на спеpма: тя ще иска да яде повече! Вижте----- https://ssur.cc/stimulx

Откажи