Колко ще изкара правителството? Прогнозата на Първан Симеонов

По думите му кабинетът към момента няма алтернатива

Колко ще изкара правителството? Прогнозата на Първан Симеонов | StandartNews.com

Източник: бТВ

Като нищо правителството може да изкара пълен мандат, прогнозира пред бТВ социологът от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

По думите му кабинетът към момента няма алтернатива. Правителството ще направи някои неща, които друг кабинет няма да може да направи - като например приемането на еврото в България.

Симеонов стиска палци кабинетът да продължи да управлява. Той оцени кабинета "Денков-Габриел" като черноработническо правителство, но ако решат, че са нещо повече от това, ще сбъркат. Сглобката зависи от външните фактори, посочи още той.

Политологът Слави Василев пък заяви, че управляващите работят не заради това, че са слуги на народа, а защото съзнават, че трябва да предложат нещо на обществото. Правителството не свърши добра работа по Шенген, разкритикува Василев за разлика от Първан Симеонов, който похвали работата на кабинета.

Той си помислил първоначално за майтап от страна на ГЕРБ-СДС, че предлагат шефката на парламентарната си група Десислава Атанасова за кандидат за конституционен съдия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай