Хвърчи главата на втори министър! Сменя го ключов директор

Вчера Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър, сега е земеделският министър

Хвърчи главата на втори министър! Сменя го ключов директор | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Премиерът Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. Това съобщиха преди малко от Министерския съвет.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора. 

Вчера Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев Главчев предложи поста да заеме Даниел Митов.

Номинираният за земеделски министър Георги Тахов в момента е изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ной
преди 1 седмица

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://use.my/sman

Откажи