Делян Добрев съсипа Асен Василев, прочете присъдата за "кеша"

Хората успяха да видят какво представляват ПП-ДБ и да ги чуят в непринудена среда

Делян Добрев съсипа Асен Василев, прочете присъдата за "кеша" | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС коментира пред Нова телевизия думите на Асен Василев от предаването „На фокус с Лора Крумова” на 19 май по същата телевизия. Тогава Василев каза: „Не сме "изпрали" Борисов и Пеевски. Ние се изцапахме. От тях самите знам, че плановете им са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател.”

„Думите на Асен Василев бяха кризисен пиар, защото на тях им се натрупаха много проблеми в последно време. Хората успяха да видят какво представляват и да ги чуят в непринудена среда. Едно е да говориш пред камерите, съвсем друго е да обсъждаш кеш в партийната централа и колко кеш ти трябва”, заяви Добрев.

„За какво точно им е този кеш? Според мен се изгуби посоката. Въпросът е какво плащаш в една предизборна кампания с кеш, защото дори да е монтиран записа, те говорят, че им трябва кеш. В телевизията с кеш не се плаща нали? Тези платени участия са над 10 000 лв., по закон над тази сума кеш не можеш да платиш. Тоест въпросът е за какво са им три милиона и половина кеш? Без значение кой го дава, дали е Бобоков или някой друг, според мен не това е основното. А защо им трябват пари в брой”, попита Добрев и допълни, че според него в предизборна кампания с пари в брой може само да се купуват гласове.

По думите му ГЕРБ-СДС няма да се коалира с БСП след изборите. „Аз бих изключил и ПП-ДБ заради всичко, което се случва”, посочи той.

„Бих се молил на колене на Томислав Дончев да се заеме пак с еврофондовете, защото за тези 50 млрд. лв. остават още три години и половина да ги усвоим. От тези пари сме използвали 1 млрд.”, подчерта кандидатът за депутат и отбеляза, че според него най-подготвеният за поста премиер на България е Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пуделче
преди 3 седмици

Много е мъничък този да издава присъди. Защото съм убеден, че след време ще има процес срещу случая "кеш". Защото вече се появи плаха информация, че записът е манипулиран. И всички знаем и се досещаме, че тази манипулация е дело на опг ГРОБ и Алфа ледера - Боко Магнолията от село Банкя.

Откажи