Борисов с нова оферта и предупреждение към ПП-ДБ

По думите му решението за министрите трябва е изцяло в ръцете на Габриел

Борисов с нова оферта и предупреждение към ПП-ДБ | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Трогнат съм от поканите на ПП-ДБ, така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента предстоящата среща между партньорите в сглобката, която стана ясно, че ще се състои утре (събота), около 18:00 ч. 

"Моето разбиране за премиер е да води преговорите за кабинет, който може да го ръководи, и ако усети, че може да го прави, да се съгласи и да стане премиер", каза Борисов, визирайки Мария Габриел. 

Жега в парламента. Министри на кръстосан разпит

По думите му решението за министрите трябва е изцяло в ръцете на Габриел. "Ако продължат, а те продължават да сменят поголовно, дори когато са в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, видяхте какви хора слагат на АДФИ, слагат си заместници, след като ги предупредих. За мен Асен Василев не може да остане финансов министър, но ако Мария Габриел може да работи с него, да работи", посочи той преди старта на официалните преговори по проекта за коалиционно споразумение.

ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха! Ето кога се срещат

По повод трънливата тема за регулаторите, Борисов заяви, че не е редно и морално "щедрото предложение" да ги резделят 50/50.

"Може след 1 година ГЕРБ да ги няма, може и ПП-ДБ да ги няма, а ние за 7 години ще предопределяме и ще изхвърляме другите партии изобщо от разговорите", посочи той и допълни: "Ето една оферта от ГЕРБ тогава - ние взимаме всички министри, Външно министерство, съответно те да предложат регулаторите и да ги гласуваме само с техни хора".

В тази връзка той отговори на спекулациите и обясни, че разговорите им са единствено с ПП-ДБ, с никой друг не коментират това. "За да няма шумове в системата, с ДПС не коментираме", уточни още Бойко Борисов.

Той отправи предупреждение към все още некоалиционниците си партньори да внимават с червените рози, които поднасят на БСП. "С комунистическата партия ГЕРБ няма да управлява и няма да дели регулаторите", категоричен бе Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи