Борисов отговори на Пеевски. Ще има ли кабинет на ДПС и Кирил

По думите му заради несъгласието за един министерски пост се е стигнало до избори

Борисов отговори на Пеевски. Ще има ли кабинет на ДПС и Кирил | StandartNews.com

Ако г-н Петков и г-н Пеевски решат да направят правителство, защото аз само с ДПС няма да направя правителство, ще бъдем една нелоша опозиция, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

За оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, Бойко Борисов коментира, че няма представа какви са причините. Имал е винаги моята подкрепа, подчерта Борисов.

От три години даже и познат нямам в митниците, за да питам, каза Бойко Борисов в отговор на въпрос за акцията в Агенция „Митници“. Всичко беше изчегъртано и клановете в момента, които са там, се бият, коментира лидерът на ГЕРБ.

Последните една-две седмици масово се сменяха хора, или са били подплашени от това, което са правили години наред, или може отвън да са им казали, че върви контрабанда, каза Бойко Борисов

КОНПИ водят разследването, те ще кажат, добави лидерът на ГЕРБ. От три години всички назначения са правени от „Продължаваме промяната-Демократична България“, ние не назначаваме политическото ръководство на една държава – над няколко хиляди служители, добави той.

Аз отговарям за ГЕРБ, не давам оценка на казаното от Денков, но помня когато дойдоха миньорите от „Мариците“ да ги бият тук в парламента, той се сгуши зад Пеевски. Помня много срещи, в които въобще не се разглеждаше такова зло. Ако господин Петков и господин Пеевски решат да направят правителство, защото аз само с ДПС няма да направя правителство, ние ще сме една нелоша опозиция. По-ясно няма как да се изразя, каза Бойко Борисов по повод думите на премиера в оставка че „Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва на България“.

С тези хора не знам как ще си говорим след това, каза още Борисов и припомни хронологията на преговорите с „Продължаваме промяната – Демократична България“ за ротация на правителството, които се провалиха. След като отидоха при президента Мария Габриел, акад. Денков и Петков, една седмица по-късно Рая Назарян показа пред медиите подписаното от нас споразумение. След това водихме преговори и за четирима министри имаше спор – от наша страна не искахме да ги приемем, обясни Борисов. Той посочи, че това са Йоловски, Асен Василев, Тагарев и Румен Радев.

„Имам есемес от четвъртък вечерта от господин Василев, че ако не искаме да ходим на избори, да се срещнем и да говорим. Рано сутринта го търсих няколко пъти, за което той вече разказа. Дойде и пред мене стоеше листа с министрите. Подчертах дебело, че остава Асен Василев, на Йоловски му сложих въпрос – да сложим друг човек, написах собственоръчно на мястото на Христо Гаджев – Тагарев, на мястото на Жечо Станков – Румен Радев. Казах му, че отговорът за това правителство е „да“, как ще се разправям с партията е моя работа, ти запознай твоите хора. Отговорът беше, че искат и Калин Стоянов да бъде махнат, казах, че това няма да стане, защото и сега имате четирима човека в МВР. Заместник–министърът от ГЕРБ беше уволнен еднолично от Денков“, разказа за срещата Борисов. За един министър ние отидохме на избори, заяви лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов в момента финансовата ликвидност в държавата е под заплаха, последните няколко дни са изхарчени над два милиарда.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Пеевски: Може Борисов да е опозиция, а с Кирил да управляваме

ВИЖТЕ ОЩЕ: Главният секретар на МВР хвърли оставка

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Веселин
преди 3 седмици

Децка градина... Ние сме ви избрали, за да управлявате България така, че хората да живеят добре и държавата да върви напред. Ние пращаме данъци и заплатите на държавната администрация. Вие, политиците сте НИКОЙ. Жалко, че хората не го осъзнават и на практика се получава обратното...

Откажи