Главният секретар на МВР хвърли оставка

Живко Коцев си тръгва от поста "по собствено желание"

Главният секретар на МВР хвърли оставка | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Главният секретар на МВР, който е с ранг на заместник-министър, е подал оставка, става ясно от току-що разпространено съобщение на ведомството.

"На основание чл. 36, ал. 6, т. 1 от Закона за Министерството на вътрешните работи главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев е подал заявление за освобождаване от длъжност по собствено желание", се посочва в посланието.

Главният секретар на МВР Живко Коцев от доста време е под сериозен натиск от страна на министъра. Поне от месец-два ми казва, че има колебания дали може да остане, защото не успява да си върши добре работата при този натиск. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков по време на живо излъчване във Фейсбук, коментирайки оставката на Коцев.

Денков заяви, че натискът срещу Коцев е бил именно, за да напусне. „Защото не може не можели да работят заедно“, каза премиерът в оставка.

52-годишният Коцев беше назначен на този пост от президента на 8 септември миналата година по предложение на Министерския съвет. Бил е директор на областната дирекция на МВР-София.

Той пое поста от Петър Тодоров, който подаде оставка, след като вътрешния министър Калин Стоянов поиска той да бъде отстранен.

Тогава Стоянов заяви, че вече няма доверие на Тодоров. Оставката му дойде, след като държавният глава отказа да освободи вече бившия главен секретар.

Живко Коцев е бил още и директор на ОДМВР-Велико Търново. Работил е и в "Криминална полиция". След това е бил и заместник-директор на СДВР, както и заместник главен секретар на МВР от 10 юли 2023 г. до назначаването му за главен секретар.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай